Wednesday, April 21, 2010

KESESATAN HJ ABDULLAH SAAMAH

kita pernah mendengar beberapa orang ulama' yang mati dalam keadaan sesat pada zaman sebelum dari kebangkitan nabi muhammad s.a.w. bal'am pada zaman nabi musa yang di upah oleh penguasa ketika itu yang sanggup meyesatkan pengikutnya.
tidak kurang juga pada zaman sekarang timbul tokoh-tokoh ulama' yang menyesatkan masyarakat, di antara mereka ada yang menghalalkan zina, arak, dan ada juga ulama' menyokong kenyataan yang bercanggah dengan islam.
di kelantan ada seorang tok guru pondok yang tidak ubah seperti anjing, sebagaimana yang disebut dalam al quran, di beri makan pun menjelir, lapar pun menjelir. di beli oleh UMNO dengan harga yang murah. beliau berceramah di merata tempat di kelantan , mengeluarkan hujjah-hujjah dan dalil yang bagi beliau tepat untuk mengatakan PAS adalah wahabi dan sesat. tuan guru menteri besarlah yang menjai sasaran beliau. namun yang menghairankan saya, ada juga yang membenarkan apa yang disebutkan oleh penyesat ini.
dalam isi kandungan ceramah beliau, beliau menyerang tuan guru menteri besar secara peribadi, hujjahnya tuan guru sebagai wahabi yang sesat, saya ingin bertanya kepada beliau, apakah sumbangan beliau pada rakyat kelantan sebelum tahun 1990 untuk menghapuska judi, kelab malam , arak, pelacur, mak nyah di kelantan ini???? mana pergi orang-orang yang mengaku sunnah pada ketika itu??? walaupun kelantan pada masa itu banyak pondok-pondok.
inilah jasa tuan guru menteri besar kepada kelantan yang tidak di lihat oleh penyesat ini.
beliau bangga dengan pengajiannya di makkah. beliau juga bangga dengan ilmunya yang banyak, tetapi adakah seorang yang berilmu melemparkan maki hamun dan fitnah pada orang lain. beliau memang berilmu akan tetapi tidak ada makrifah ilmu. jahil dalam menggunakan ilmu. PAS baginya kafir kerana mengikut telunjuk DAP dan bersekongkol dengan DAP, kerana DAP cina dan kafir.
bagaimana pula dengan UMNO yang bersekongkol dengan MCA,MIC? adakah MCA, MIC ini jawa atau bugis.
PAS walaupun berbaik dengan DAP, PAS tetap dengan dasar islam, tetapi UMNO tetap dengan dasar kebangsaan. saya ingin bertanya kepada beliau. kebangsaan lebih baik ke islam lebih baik.???? DAP lebih faham islam jika di bandingkan dengan UMNO. DAP lebih kenal umar abdul aziz jika dibandingkan dengan UMNO.
saya menyeru kepada beliau supaya bertaubat kepada allah. jangan menjadi kuda tunggangan UMNO. malu lah dengan serban yang ada atas kepala kamu wahai hj abdullah!!!!!

1 comments:

zaman said...

Kelak layaklah dia berkawan dgn Abdullah bin ubai....!!!

Post a Comment